Vandra i våra vackra fjäll

Njut av tystnaden och utsikten från toppen av fjällen!

I området finns det flera fina vandringsleder att välja på, alltifrån flerdagarsturer på fjället till kortare skogsturer - ofta med älven som sällskap 😃. Här har vi samlat några, kontakta oss gärna om du vill ha mer information, köpa karta, hyra tält mm. 

Se även fjällvandring med transport & vandringspaket med övernattning!

Fjällturer

 • Stora Toppspåret Östra Granfjällsturen
  Detta är ett längdspår vintertid som även är fantastiskt vackert att vandra sommar och höst! Vi tycker att det är bäst att gå skoterleden (streckat svart på kartan) upp och sen gå på längdspåret (gult) runt Östra Granfjället som är Sälenfjällens högsta topp med sina 948 meter över havet.
  Härifrån har du en fantastisk utsikt över svenska och norska fjällvärlden.


 • Stöten - Närsjön
  Fin tur med vacker utsikt på välmarkerad led över Stor-Närfjället. Efter 16km kommer ni fram till Närsjön där ni kan passa på att ta ett bad! Vill ni inte gå fram och tillbaka? Se Fjällvandring inkl. transport för alternativ.

 • Stöten - Tandådalen
  Startar längst samma led som turen till Närsjön men på toppen av Stor-Närfjället väljer man istället leden till Tandådalen. 16km fin fjällvandring som kan avslutas med att cykla tillbaka längst landsväg, cykelstigar & grusväg! Vi samarbetar med Tandådalens cykeluthyrning så transporten tillbaka av cyklarna sköter vi, kontakta oss för mer info!

 • Stöten Camping - Granfjällsätern - Stöten Camping
  Omväxlande vandring med fjällvandring, skogsstig & grusväg.

Skogsturer

 • Stöten Camping - Östra Grundforsen - Stöten Camping
  Fin skogsväg längst älven, återväg landsväg. 3,5km

 • Stöten Camping - Norge - Grundforsröset - Stöten Camping
  Spännande skogsstig längst älven till Norge, återväg landsväg. 3km

 • Stöa Kulturstig
  Historisk led bitvis uppe på en ås mellan 2 sjöar. Fin utsikt, intressanta fakta och sevärdheter från tiden då man flottade timmer samt en fin badplats med långgrund sandstrand!

 • Stöten Camping - Nymon - Stöten Camping
  Varierad tur som är perfekt både att cykla eller gå, missa inte att ta med picknick för att stanna och njuta vid vackra Sagmodammen!